Tandkødskorrektion

Formål

At ændre tandkødets forløb, tykkelse eller form.

Redigér Slet

Behandlingstid

1-2 timer.

Redigér Slet

Behandlere

Kosmetiske tandlæger.

Redigér Slet

Pris

Fri pris. Prisen varierer, da det afhænger af, hvor meget der skal korrigeres. Fra 1000 kr.

Redigér Slet

Tilskud

Den Offentlige Sygesikring yder tilskud ved operation. ”danmark” yder også tilskud. Se her.

Redigér Slet

Et tandkødsmil er et smil, som viser en stor del af tandkødet. Det meget tydelige tandkød ses primært ved de forreste tænder, men kan også forekomme i andre tandregioner. Tandkødssmil er mest et æstetisk problem og kan være en medvirkende årsag til, at personer har lavt selvværd. Derfor vælger nogle at ændre på deres smil ved hjælp af en delvis eller total smile makeover.

Redigér Slet

Tandkødskorrektion anvendes, hvis du ønsker at ændre på dit tandkøds forløb, tykkelse og form. Ændring af dit tandkød er en rimelig smertefri behandling, men også ”nem” vej til at løse problemet med et tandkødssmil. Ofte skyldes tandkødssmilet et misforhold mellem ”rødt” (tandkødet) og ”hvidt” (tænder), som kan være forårsaget af:

 • Den genetiske arv.
 • Den generelle sundhedstilstand.
 • Bivirkninger efter indtagelse af receptmedicin mod f.eks. forhøjet blodtryk.
Redigér Slet

En tandkødskorrektion kan være en del af en kosmetisk tandbehandling, hvor du ønsker et nyt smil. Ved hjælp af en tandkødskorrektion kan tandlægen ændre forløbet af tandkødsranden og give dig det ønskede smil. Ofte foretages behandlingen, hvis du har meget synligt tandkød – tandkødet kan enten være meget synligt eller dække meget af tænderne, især fortænderne. Forholdet kan gøre, at tænderne ser for korte ud.

At være utilfreds med sit smil påvirker ens selvværd. Nogle personer undgår at smile eller smiler med lukket mund for at skjule sine tænder og tandkød. En tandkødskorrektion kan hjælpe dig med at ændre dette misforhold mellem tænder og tandkød, hvis du ønsker det.

Redigér Slet

Tandkødskorrektion er en simpel procedure, der let kan afhjælpe både ”tandkødssmilet” og ”lange tandhalse”. Behandlingen starter med en lokalbedøvelse for at bedøve det område, hvor behandlingen skal foretages. Eftersom formålet er at ændre tandkødets form, vil der efterfølgende anvendes en skalpel eller laser-apparaturer til at trimme det synlige tandkød. Samtidig med at tandkødet bliver trimmet, ændres formen på tandkødet. Helingsprocessen er hurtigst, hvis der anvendes laser-apparaturer, som forsegler blodkar under indgrebet. Dette er, fordi det begrænser mængden af blod, der frigives fra området.

Hvis tænder synes lange pga. manglende tandkød, kan der være brug for at dække tandhalsen ved hjælp af operation. Formålet vil være at ”strække” det eksisterende tandkød.

Hvis tandkødet efter heling stadig vil dække for meget af tanden, vil tandlægen fjerne noget af knoglen, hvori tænderne er forankret (kæbeknoglen). Behandlingen er ganske simpel.

Når behandlingen er afsluttet, vil du typisk få facader eller kroner, som passer til udseendet på dit nye tandkød. De rette proportioner mellem ”rødt og hvidt” er dermed genoprettet.

Redigér Slet

Der er flere fordele ved tandkødskorrektion:

 • Balancegangen mellem ”rødt og hvidt” genoprettes.
 • Det er en behandling, der kan ændre dit smil til det bedre og dermed øge din selvtillid.
 • Der er tale om en relativ smertefri behandling grundet lokalbedøvelse.
 • Den efterfølgende helingsperiode er hurtig og enkel ved behandling med laser, men vil tage lidt længere tid, hvis der anvendes en skalpel.
Redigér Slet

Som med de fleste procedurer der involverer at skære i væv og knogler, kan behandlingen være forbundet med risici.

 • Der kan være behov for at fjerne noget knoglevæv for at optimere det kosmetiske slutresultat.
 • Fjernelsen af meget tandkød kan gøre helingsprocessen sværere. Der kan opstå hævelse, og der kan være risiko for, at yderligere korrektionsbehandling er nødvendig.
 • Ved korrektion på de lange tandhalse kan tilstanden vende tilbage, da de ofte skyldes forkert tandbørsteteknik og for heftig børstning med en for hård tandbørste.
Redigér Slet

Omkostningerne ved tandkødskorrektion afhænger af, hvilken form for behandling du ønsker. Følgende faktorer har indflydelse på prisen:

 • Mængden af væv, der skal kontureres.
 • Mængden af væv, der skal strækkes.
 • Om behandlingen udføres ved hjælp af laser eller konventionel skalpel.

En tandkødsspecialist vil sandsynligvis opkræve mere end en almindelig tandlæge pga. sin uddannelse, erfaring samt faglige ekspertise.

Du kan indhente prisen hos tandlægen, inden behandlingen igangsættes. Korrektion er som regel en del af forbehandlingen inden en egentlig, større og kosmetisk behandling.

Redigér Slet