Mundhygiejne

Sund mundhygiejne

  • Børst tænder 2-3 gange om dagen.
  • Brug tandstikkere, tandtråd eller interdentalbørster min. 1 gang om dagen.
  • Anvend fluortandpasta.
Redigér Slet

En sund mundhygiejne er yderst vigtig for at undgå evt. tandproblemer og tandkødssygdomme.

Du får sund mundhygiejne ved at børste dine tænder 2-3 gange dagligt. Det er vigtigt, at du børster dine tænder korrekt og skånsomt, så dit tandkød og tænder ikke lider overlast. Du kan få vejledning i at børste tænder her.

Tandbørstning hjælper med at rengøre overfladerne på dine tænder; dog er tandbørstning ofte ikke tilstrækkelig til at fjerne alle bakterierne. Derfor er det vigtigt at supplere tandbørstningen med tandstikkere, tandtråd eller interdentalbørster, der kan rengøre overfladerne mellem dine tænderne. Det skal gøres min. 1 gang om dagen. Det anbefales, at du anvender fluorholdig tandpasta i forbindelse med tandbørstningen, da fluor hjælper med at forebygge og behandle huller.

Ofte anvendes mundskyl som et supplement til opretholdelse af god mundhygiejne, men for det meste kun i en tidsbegrænset periode. Du kan læse mere om mundskyl her.

Redigér Slet

En sund mundhygiejne forebygger og forhindrer tandproblemer som huller i tænderne (caries) og tandkødssygdomme.

Hvis ikke du sørger for at børste dine tænder og rengøre dine tandmellemrum hver dag, giver det grobund for bakterieophobninger i dine tænder. Ophobningerne kan bl.a. føre til huller i tændernetandkødsbetændelseparodontose mv. Hvis ikke problemerne løses, vil tænderne angribes af bakterierne, som nedbryder tandnerven og knoglestrukturen. Dine tænder har betydning for dit udseende, din tale samt bearbejdning af mad.

Redigér Slet