Akupunktur

Akupunktur er en kinesisk lægekundskab, som sætter tynde, sterile nåle specifikke steder på kroppen, hvor der ønskes en tilsigtet virkning. Akupunktur kan anvendes til forebyggelse af tandlægeskræk og brækreflekser. Formålet med akupunktur hos tandlægen er ofte dæmpning af smerter, alternativ heling og minimering af kvalme.

Redigér Slet

Akupunktur kan anvendes som supplement til undersøgelse og behandling. Det kan bruges til at:

  • Lokalisere diffuse smerter eller bedøve mere effektivt.
  • Dæmpe tandlægeskrækken, da den har en afslappende effekt på dig.
  • Lindre brækrefleksen ved at stikke én nål i hagen. Ubehaget ved at få foretaget noget i munden bliver langt mindre.
  • Akupunktur anvendes som behandling af hovedpine og smerter i nakke, hals, skulder og øvre ryg. Det kan være enten alene eller i forbindelse med en bidfunktionsbehandling. Kroniske kæbehulebetændelsessymptomer, hvor øre-næse-halslægen ikke kan finde noget i kæbehulen, kan ofte kureres med akupunktur. Anvendes akupunktur alene, kan symptomerne vende tilbage, da årsagen ikke behandles. Dog kan problemerne løses permanent, hvis akupunktur kombineres med korrekt bidfunktionsbehandling.
Redigér Slet

I nogle tilfælde kan akupunktur være nok til at dække smerterne ved en behandling. I de fleste tilfælde vil akupunktur anvendes som forstærkning af en given lokalbedøvelse og dermed et supplement til bedøvelsen.

Redigér Slet

Der er ikke bivirkninger ved akupunktur.

Redigér Slet

Denne form for akupunktur kombineres med svag strøm. Når nålene er placeret, sættes der en svag strøm i små ledninger, der forbinder nålene. Denne elektriske påvirkning forstærker den ønskede virkning.

Redigér Slet

Det gør ikke ondt at få akupunktur. Du kan dog opleve en smule ubehag ved de små prik, der kommer, når akupunkturnålene placeres.

Redigér Slet